Mediafax

Syndicate content
Mediafax -
Mediafax
Actualizat: 11 ore 48 min in urma

Toader îl critică pe şeful statului: E o contradicţie între a fi îngrijorat că se pensionează magistraţi şi a critica amânarea

Thu, 18/10/2018 - 22:02
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că declaraţiile lui Klaus Iohannis cu privire la OUG pe legile justiţiei arată o contradicţie, deoarece preşedintele şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la numărul mare de magistraţi care se vor pensiona, dar critică amânarea pensionării prin Ordonanţă.

O femeie a folosit un spray lacrimogen pe holurile spitalului, ca autoapărare. Poliţia o anchetează

Thu, 18/10/2018 - 21:50
O altercaţie între doi copii de 13 ani a, din Costeşti, judeţul Buzău, a dus la un scandal între părinţii acestora. Tatăl unuia dintre băieţi a lovit-o pe mama celuilalt, pe holul UPU Buzău, iar aceasta a reacţionat folosind un spray lacrimogen. Poliţia a deschis o anchetă.

Toader îi aminteşte cu subînţeles lui Iohannis de criza Kovesi şi decizia CCR: A partajat competenţele

Thu, 18/10/2018 - 21:45
Tudorel Toader a reacţionat la declaraţiile lui Klaus Iohannis privind propunerea pentru şefia DNA şi a precizat că trebuie făcută o deosebire între declaraţiile politice şi cele juridice, subliniind că preşedintele îşi va aminti, cu siguranţă, decizia CCR despre numirea procurorilor de rang înalt.

Avocatul Poporului vine cu precizări. Ciorbea şi-a delegat atribuţiile, dar nu şi pe cea importantă, de sesizare la CCR a ordonanţelor

Thu, 18/10/2018 - 21:25
Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a delegat adjunctului, înainte de a pleca în concediu, unele atribuţii, nu însă şi pe cele referitoare la sesizarea CCR cu privire la neconstituţionalitatea legilor şi nici pe cea de sesizare directă cu excepţia de neconstituţionalitate a legilor şi ordonanţelor.

Ministrul interimar al Educaţiei, prima acţiune privind învăţământul

Thu, 18/10/2018 - 20:03
Ministrul interimar al Educaţiei, Rovana Plumb, a convocat, joi, o întâlnire cu reprezentanţii profesorilor şi învăţătorilor pentru a discuta dificultăţile pe care aceştia le întâmpină în activitate. Printre problemele semnalate se numără birocraţia din învăţământ, programa şcolară şi inspecţiile.

Intră Gabriela Firea în opoziţie cu majoritatea din CGMB? Primarul Capitalei acuză o înţelegere Băsescu-Dragnea pentru a-i fi respinse proiectele

Thu, 18/10/2018 - 19:52
Gabriela Firea a declarat că proiectele din cadrul CGMB nu sunt votate din cauza unor „jocuri de culise” instrumentate de către Liviu Dragnea şi fostul preşedinte Traian Băsescu. Primarul general a spus că Dragnea i-ar fi chemat pe unii consilieri şi le-ar fi cerut să nu mai voteze proiectele PMB.

BREAKING Carmen Adamescu scapă de arestul la domiciliu, dar rămâne cu o măsură preventivă

Thu, 18/10/2018 - 19:02
Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis, joi, contestaţia formulată de Carmen Adamescu şi au înlocuit măsura arestului la domiciliu cu controlul judiciar. Procurorii o acuză pe Carmen Adamescu de delapidare, prejudiciul fiind de peste 40 de milioane de lei.

Black Friday 2018. S-a anunţat startul la eMag. Ziua în care se organizează maratonul shoppingului în acest an

Thu, 18/10/2018 - 19:00
Iulian Stanciu, CEO-ul eMag, a anunţat, joi, când organizează compania anul acesta Black Friday şi motivele pentru care a ales această dată.

EXPLOZIE la un dispozitiv artizanal. Un tânăr din Galaţi se zbate între viaţă şi moarte

Thu, 18/10/2018 - 18:47
Un tânăr de 18 ani, din localitatea Tudor Vladimirescu, judeţul Galaţi, a fost transportat la spital, joi seara, după ce un cazan de ţuică i-a explodat în faţă. Medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte şansele acestuia de supravieţuire.

Avocatul Poporului lucrează la sesizarea privind OUG 92 pe legile justiţiei, în ziua în care Victor Ciorbea a fost ameninţat cu revocarea

Thu, 18/10/2018 - 18:20
Avocatul Poporului anunţă, joi, că a decis să solicite informaţii suplimentare Guvernului României şi Ministerului Justiţiei în legătură cu sesizările de neconstituţionalitate privind OUG 92 pe legile justiţiei, invocând drept motiv complexitatea celor sesizate în petiţiile transmise de USR, PNL şi PG.

Iohannis sugerează că nu e de acord cu numirea Adinei Florea la DNA: Am cerut să fie verificată legalitatea acestei propuneri. Avem un aviz negativ de la CSM

Thu, 18/10/2018 - 09:48
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, despre numirea Adinei Florea la şefia DNA că nu va permite ca România să facă paşi înapoi împotriva luptei anticorupţie şi a cerut o verificare privind legalitatea propunerii, având în vedere avizul negativ de la CSM.

STATISTICĂ ALARMANTĂ: În Constanţa, unul din zece elevi de liceu s-a drogat. Mulţi încep din şcoala generală

Thu, 18/10/2018 - 07:20
Unul din zece elevi de liceu din Constanţa a experimentat cel puţin un drog, cel mai consumat fiind canabisul. Datele statistice arată că debutul consumului de droguri este în clasa a şaptea, mai ales în privinţa etnobotanicelor. Pe litoral, cel mai des se consumă în Mamaia,Costineşti şi Vama Veche.

Probleme cu apa potabilă la Galaţi: Şcolile şi spitalele, alimentate cu patru cisterne/ Peste o sută de mii de oameni, afectaţi

Thu, 18/10/2018 - 06:43
Peste o sută de mii de gălăţeni au rămas, joi, fără apă rece la robinete din cauza unei lucrări care presupune oprirea unei staţii de repompare. Patru cisterne cu apă vor aproviziona oraşul, prioritate având unităţile medicale şi de învăţământ, transmite corespondentul MEDIAFAX

CCR va decide astăzi în legătură cu validarea referendumului pentru familie

Thu, 18/10/2018 - 06:34
Curtea Constituţională a României (CCR) va discuta, joi, rezultatul referendumului pentru revizuirea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei ca fiind căsătoria "între un bărbat şi o femeie", organizat pe 6 şi 7 octombrie.